Hoogheden

Prins Willemke Dezelfde
1965-1966

Will Jansen was Prins van Rommelgat in seizoen 1965-1966.  Hij was gelijk de eerste Prins die is geleverd door KV ’t Vèrreke. Will wilde graag Prins worden onder de eerder door hem gevoerde naam. Hij was immers al eens eerder Prins van ’t Vèrreke geweest. Dit seizoen werd hem de titel Prins van Rommelgat toegewezen. Een bijpassende naam was dan ook geen probleem.

Prins Cor d’n Aparte
1968-1969

Cor van Lierop was Prins van Rommelgat in seizoen 1968-1969.  Dat Cor ‘apart’ was, dat weten wij inmiddels wel. Niet alleen het Prins zijn ging hem goed af, ook de vele en mooie liederen die hij overal ten gehore wist te brengen, zorgde voor genoeg vocale voldoening op deze mooie momenten.

Prins Fort d’n Innigste
1972-1973

Wil van Amelsfort was Prins van Rommelgat in seizoen 1972-1973.  Vanwege zijn achternaam werd hij al snel omgedoopt met de bijnaam “de Fort” en “Fortje”. Zijn naam doet echter anders denken en er werd al snel een link gelegd met een bekend automerk. Het kon dan ook niet anders dan dat hij werd rondgereden in een gesponsorde Ford tijdens de carnaval met eigen chauffeur!

Prins Ilsum d’n Allenge
1978-1979

Eli van Lierop was Prins van Rommelgat in seizoen 1978-1979.  Zijn naam Ilsum droeg hij vroeger als bijnaam. D’n Allenge heeft hij te danken aan zijn grote postuur maar ook als tegenpool op de voorgaande verenigingsprins Henk d’n Halve. Dat de loepzuivere zangstem van deze Prins ook nu niet onopgemerkt bleef, blijkt wel in de diverse schlagers die deze Prins op zijn naam heeft geschreven.

Prins Henk d’n Halve
1980-1981

Henk Bergman was Prins van Rommelgat in seizoen 1980-1981. Henk en zijn eeneiige tweelingbroer lijken als twee druppels water op elkaar en dat maakt het zoeken naar een geschikte naam dan ook een stuk eenvoudiger. Tot op de dag van vandaag weten wij nog steeds niet welke wisselingen Henk en broer Willem hebben uitgehaald tijdens de officiële gelegenheden.

Prins Toon d’n Anhouwer
1985-1986

Toon d’n Anhouwer was Prins van Rommelgat in seizoen 1985-1986.  Toon wilde al eerder Prins worden maar het komt nu eenmaal niet vanzelf. “D’n anhouwer wint”; riep hij meerdere malen. Toon woont nog steeds zo af en toe onze jaarlijkse vergaderingen bij en doet daarbij trouw zijn zegje op vorstelijke toon. Het consequent bedanken van de voorzitter voor het lei(ij)den van de vergadering is dan weer een ultieme afsluiter van elke vergadering.

Prins Cor de Pronte
1992-1993

Cor Bogers was Prins van Rommelgat in seizoen 1992-1993.  Cor was een pront persoon dus een geschikte naam vinden stelde niets voor. Hij stond graag vooraan en dat is voor een Prins van Rommelgat dan een prettige bijkomstigheid. Ook stond hij aan de wieg van de oprichting van de Vèrrekesblaos waar hij zijn muzikale kwaliteiten als ‘schuiver’ ten gehore bracht. Zodoende had Cor een eigen blaaskapel tot zijn beschikking tijdens de carnavalsdagen.

Prins Will d’n Anraojer
2011-2012

Will van der Weijden was Prins van Rommelgat in seizoen 2011-2012. In het dagelijkse leven geeft hij raad aan diverse opdrachtgevers. Ofwel, een ‘anraojer’ in het dagelijkse leven, maar nu dus ook als Prins van Rommelgat. Het unieke van deze Prins is, dat hij op de datum 11-11-2011 als Prins van Rommelgat werd gelanceerd!  Dat de tijden veranderen in carnavalvierend Rommelgat is goed te merken. In tegenstelling tot alle voorgaande Prinsen, komt Will op met een groot gevolg maar zonder Raad van Elf en dansmarietjes. Dat is inmiddels ver verleden tijd…..